Környezetbarát játékok

A szemléletformáló és készségfejlesztő játékok nagy előnye, hogy a gyerekek kíváncsiságát nem csupán felkeltik, hanem fenn is tartják azt. A játékszettek alkatrészeiből többféle játék is összeszerelhető, így a gyerekek hosszú időn át örömüket lelik a játékban, miközben saját szemükkel láthatják, hogyan működnek a megújuló energiaforrások.

 

Napelemes játékszett

Napelemmel működő játékkészlet, amelyből 6 különböző játék szerelhető össze: autó, repülő, kiskutya, szélgenerátor, hajó, légcsavaros repülő. Nem csak a nyári napsütésben működik, télen a lámpa alá tartva is lehet vele játszani.

 

Napelemes járművek

Az alkatrészekből legohoz hasonlóan lehet járműveket építeni: mozdonyt, repülőt, helikoptert vagy más általunk kitalált járművet.  A készlet igazi napelemet tartalmaz, de napfény hiányában az asztali lámpa fénye is működésbe hozza a játékot, vagy elemmel is működtethető.

Szemléltető video a játékról: http://www.youtube.com/watch?v=s1o40f2xhY4&feature=player_embedded

 

Szélerőmű játék

A készlet elemeiből rövid lapátos, 77 cm magas és hosszú lapátos, 96 cm-es szélerőmű építhető, mely a szél által energiát termel, ezt mutatja a világító kis led égő, valamint az újratölthetős elemet is feltölthetjük általa. Mindezek mellett hat különböző játék is összeszerelhető az alkatrészekből.

Szemléltető video a játékról: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7A7ySbUAtdY

 

Vízzel működő játékautók

Ez a jármű igazi környezetbarát játék, mivel benzin és elem nélkül, csak a víz erejét felhasználva működik. Az alkatrészekből 13 különféle jármű építhető, melyeket vagy a vízkeringető rendszer vagy a vízsugár hajtásúaknál a víznyomás működtet.

Szemléltető video a játékról: http://www.youtube.com/watch?v=Udx1o2ffqc4&feature=player_embedded