Legyen Ön is válogatós!

2015.október 22.

Válogatni egyszerű
Legyen Ön is válogatós!

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

A háztartásokban rengeteg csomagolási hulladékot „termelünk”, így rengeteg alapanyagot szolgáltathatunk az újrahasznosításhoz. A fajtánként elkülönítetten gyűjtött hulladék un. másodalapanyaggá válik, mihelyt a hulladékgyűjtő cég átadja a hulladék-feldolgozó üzemnek. Miért is használnánk újat, amíg erőforrást, energiát takaríthatunk meg az újrahasznosítással?

uveg

Tudjuk, hogy a legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik. Amíg ezt a célt nem érjük el, a lehető legnagyobb odafigyeléssel kell kezelnünk a hulladékot, nehogy részesei legyünk a környezeti értékeink rombolásának. Már a szemetesedénybe helyezéskor érdemes szétválasztani a még használhatót a valódi szeméttől. A műanyagpalackok, flakonok, a fém és a papír italosdobozok mehetnek egybe. Papírhulladék szintén nagy mennyiségben keletkezik, ezt is érdemes elkülönítetten gyűjteni, kötegelni.

Az üvegpalackok, befőttes üvegek kiemelt helyet foglalnak el a szelektíven gyűjthető hulladékok között, ugyanis ez az egyik legértékesebb használt alapanyag. Az üveg szinte teljes mértékben újrahasznosítható, semmilyen anyagot nem kell adagolni hozzá, hogy ismételten üvegtárgy lehessen belőle. Fontos, hogy a szemét közé ne kerüljön egy borosüveg se!

A szelektív hulladékgyűjtés a hulladékok anyagfajta szerinti elkülönített gyűjtését jelenti.

A kezdeti ellenérzés hamar átcsap egy természetes igénybe: miért dobnánk ki azt, ami még jó valamire? Nagyszüleink, dédszüleink is ezt pontosan így csinálták…

Tipp: A főzés közben keletkező zöldhulladékból a legkisebb kertben is készülhet komposzt, ami tökéletes tápanyag akár a szobanövényeink számára is.

Az újrahasznosítható anyag nem szemét!

 

 

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes