Kukatúra

Szemléletformáló tevékenységünk fontos része a Kukatúra.  Vállalkozó szellemű és a közösségért tenni akaró környezetbarátoknak nyújtunk lehetőséget, hogy egy másfél- kétórás túra keretében tapasztalatot szerezhessenek arról, amivel kollégáink nap mint nap szembesülnek. A résztvevők valós munkavégzés közben ülnek fel egy kukásautóra és figyelemmel követik a kommunális hulladék begyűjtését az utcától a hulladéklerakóig.

Célunk, hogy megmutathassuk a szervezettséget, összetettséget, esetleges problémákat. További célunk, hogy a Kukatúra résztvevőiben gondolatokat indítsanak el a látottak és a mindennapok során beszédtémát szolgáltasson a saját lakókörnyezetükben is.

A Kukatúrára tavasztól őszig lehet jelentkezni. A túra a jelentkező lakhelyétől vagy a telepről indul és a lakhelyén vagy a telepen ér véget. A túrát követően egy munkareggelire hívjuk a résztvevőket, ahol közösen megbeszéljük a tapasztalatokat, kifejthetik a véleményüket, megoszthatják élményeiket egymással és az STKH munkatársaival.

Az alábbi videón láthatják, hogy bárki kipróbálhatja, hogy milyen kukásnak lenni:

Kukatúra