Kreatív újrahasznosítás

2015. november 20.

Válogatni egyszerű
Kreatív újrahasznosítás

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

A környezetünkben elhasznált dolgok részben vagy egészében alapanyagul szolgálhatnak saját készítésű díszekhez, használati tárgyakhoz. Lehet a funkciókat teljesen újragondolni, bátran újraszabni a vonalakat, ötvözni az addig önálló elemeket, hiszen egy hulladékot veszünk kezelésbe. Nagyot nem tévedhetünk, egy új esélyt adunk az elhasznált tárgynak, miközben meghosszabbítjuk az életét, sőt hasznossá tesszük új formájában.

20141107-IMG_5084

Kiváló tanpálya lehet mostanában a madáretetők készítése műanyagpalackok, kicsorbult csészék, üres konzerves dobozok alakulhatnak kedves vagy vagány eleségtárolóvá.

Szintén hasznos a papírhulladék (magazinok, papírtáskák) újbóli felhasználása pl. csomagolásra. Igényes, ötletes ajándékcsomagolások készíthetők új alapanyag felhasználása nélkül, nem utolsó sorban újabb költség nélkül.

Karácsony közeledtével a sajátkészítésű ajándékokon is gondolkodhatunk. Természetesen a használt egyáltalán nem jelenti az igénytelent, gondoljunk csak az emlékeket ébresztő gyűjteményekre, új szerepet kapó kisbútorokra, újrafűzött ékszerekre.

A kidobásra szánt tárgyak új életre keltése divatos téma manapság: egyrészt értékmentés, másrészt hasznos és szórakoztató időtöltés.

Tipp: az interneten rengeteg ötletet lehet találni a kreatív újrahasznosításhoz.