Hulladékcsökkentés. Lehetséges?

Hulladékcsökkentés. Lehetséges?

Világszerte komoly gondokat okoznak a „civilizált” közösségek a hatalmas, kezeletlen hulladékhalmokkal. Ma már Magyarországon a lerakóban elhelyezett hulladék nem szennyezi a környezetet, a béleléses technológia megakadályozza a káros anyagok természetbe jutását. Akkor miért is kell csökkenteni a lerakásra kerülő hulladék mennyiségét? Hiszen jó helyre kerül?

MERT PAZARLÁS!

pocza-20130806-IMG_0985

Pazarlás, mert ami nekünk már nem kell, nem biztos, hogy használhatatlan, felhasználhatatlan. Nézzünk pár jó példát, hogyan használható fel, amit a legkönnyebb lenne a szeméttelepre juttatni.

Indítsuk el a körforgást, aki fel tudja dolgozni, hadd hasznosítsa újra, ha ezzel erőforrást, energiát takaríthat meg. Ide tartozik: a tiszta, lapított papírhulladék, műanyagpalackok, flakonok, fémhulladék, üvegpalackok. Gyűjtse szelektíven!

Használjuk fel újra (valami ÚJRA), mert még jó. Ilyenek a kinőtt ruháról levágott gombok az új blúzon, a régi ágyneműből készített babzsák, a farmerből varrt bevásárlószatyor vagy díszpárna.

Megjavítani dolgokat – szinte már teljesen ki ment a divatból. Pedig egy elpattant műanyag megragasztása vagy cserélhető elem beszerzése szintén a hulladék mennyiségét csökkenti, hiszen végül is két eszköz helyett egy fogja csak szemétként végezni.

A komposztálás is hulladékcsökkentés! Rengeteg konyhai hulladék és rengeteg kerti hulladék lehet barátja a természetnek és a jövő évi termésnek.

Az adományozásra gondoltál már? Körbekérdeztél, mielőtt jobb mikrót vásároltál, hogy a még működőképes, öregecske masina kell-e valakinek? A megunt kanapé talán jó lenne egy albérletbe, a megörökölt folyóirat kupac érdekelheti a szomszédot?

Tegyél egy próbát, mielőtt a kukába dobod!

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes