Élet PET palackok nélkül

2015. november 27.

Válogatni egyszerű
Élet PET palackok nélkül

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

A sorozatunk végére egy érdekes kezdeményezést mutatunk be. A különleges program elindítói megelégelték, hogy lassan a műanyaghulladékba fulladunk bele. Annyira sok zacskót, szatyrot, palackot és flakont használunk, hogy a környezetünk nem bírja már ezt a terhelést. Drasztikus váltásra van szükség, mert a kényelmes XXI. századi ember önként nehezen mond le a kényelméről.

San Francisco vezetői hozták meg először a döntést: ki kell iktatni a műanyagpalackokat. A legújabb törvény szerint a városban tilos kereskedelmi forgalomban árulni műanyag palackos italokat. Mindezt persze fokozatosan, négy év alatt szeretnék beiktatni, hogy legyen elég idő az új rendszer működő kialakítására.

Kelemen_Istvan_karikatura_2

„A műanyag a teljes ökoszisztémára veszélyes, beleértve a szárazföldi állatokat és növényeket – ráadásul az apró darabkák még inkább mérgezőek lehetnek, mint a nagyobbak. Ahogy mind parányibb részekre esik szét a műanyag, úgy nő a valószínűsége, hogy bekerül a táplálékláncba. Több kísérlet is igazolta, hogy a halak, a gerinctelenek tápcsatornájából felszívódnak a műszálas kelmékből és szintetikus tisztítószerekből származó mikroszkopikus műanyagdarabkák, beépülnek a sejtekbe, és károsítják őket.”

San Francisco már betiltotta a műanyagszatyrokat. Szerveztek már tömegrendezvényt műanyagpoharak nélkül. Működik…

Tipp: bármi, amit a környezeti egészség megőrzéséért teszünk, hatalmas jelentőségű a Föld egésze szempontjából. Mindegy mit, csak tegyünk egy jót a jövőnkért.

 

 

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes