Az egyetemisták is válogatnak?

2015. november 26.

Válogatni egyszerű
Az egyetemisták is válogatnak?

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

Cégünk munkatársai gyakran találkoznak a szelektív hulladékgyűjtés nehézségeivel is. Mivel számunkra fontos, hogy minél többen csatlakozzanak a felépített gyűjtési rendszerünkhöz, megpróbálunk minden lehetőséget megragadni, hogy kedvet csináljunk a csatlakkozáshoz.

DSC_0146

Többször hallottuk, hogy a megfelelő, lakás méretéhez igazított edényzet nélkül nagyon problémás a szelektálás. Ezért kértük fel a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Karának formatervező hallgatóit, dolgozzanak ki olyan terveket, melyekkel vonzóbbá tudjuk tenni az otthoni válogatott hulladékgyűjtést. A féléves munka keretében kidolgozott tervek nem szűkölködtek ötletességben és az igényességben. A hallgatók számoltak a hulladékfajtákkal, a keletkező háztartási hulladék mennyiségével, a felhasználható hulladékgyűjtő-zsákok méretével és mindannyiuknál szempont volt a dizájn, vagyis annak kifejezése, hogy az hulladékgyűjtő edény jól mutasson a lakótérben. Folyamatosan konzultáltunk a hallgatókkal, gyakorlati tanácsokkal láttuk el őket, miért fontos az edények egymáshoz illeszthetősége, szükség van-e szagmentes zárásra, milyen súlyt kell kibírnia az edénynek.

Az otthoni hulladékszelektálás megkönnyíti a háztartási hulladékkezelést, ha olyan edényzetet használunk, ami alkalmas a hulladék gyűjtőhelyre szállítására is.

A bemutatott legjobb tervekből méretarányos makettek készültek, melyeket az Új Utca Kukafesztiválon be is mutattunk a nagyközönségnek.

Tipp: érdemes a család igényei szerint kiválasztani a megfelelő edényt, hogy könnyen, tisztán kivitelezhető legyen a hulladék válogatása.

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes