Amfora, a rómaiak PET palackja

Amfora, a rómaiak PET palackja

Rossz római örökségünk

DSC_0129

Az Új Utca Kukafesztivál idei legnagyobb meglepetése a Családi 7próba egyik helyszíne, a Fórum Múzeum volt. A két nap alatt közel 60 család, 220 hétpróbázó csodálkozott rá Sopron ókori fórumára. A próba érdekessége nemcsak a történelmi helyszín varázsában, hanem az STKH új szemléletében is rejlett. A játékosok egyik ámulatból a másikba estek, amikor kiderült számukra, hogy az ókori rómaiakat és a ma emberét többek között a rossz mentalitás is összeköti. Ezt az STKH az egyszerhasználatos eszközök, a visszafordíthatatlan természeti károsítás és a nem tisztelt közös értékekkel szemléltette.

A véletlennek köszönhetően egy székesfehérvári házaspár is meglátogatta a Fórum Múzeumot. A beszélgetésből kiderült, hogy Tibor fiatalkorában régésznek készült. Szavai szerint, még soha nem gondolkodott el az STKH által bemutatott összefüggésen, hiszen a régészeknek mindig nagy öröm megtalálni az ókori szemétdombokat, mert a hulladékokból rekonstruálhatják a rég letűnt korokat.

Az ókori Scarbantiában bemutatott párhuzam bizonyítja, hogy az ember mentalitása 2000 év távlatában sem sokat változik, viszont a technológia fejlődésével, a környezetére egyre ártalmasabb anyagokat gyárt – emelte ki a házaspár.

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes