A zöldudvar

2015. október 30.

Válogatni egyszerű
A zöldudvar

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

Ebben az évben, áprilisban nyitottak a zöldudvarok, ami városunkban egy új lehetőséget biztosít a lakossági hulladék felelős és biztonságos elhelyezésére. A hulladékgyűjtő-szigeteken megszokott csomagolási hulladékon felül még további hulladékfajták is elhelyezhetők a zöldudvarokban. 14-féle hulladékot szállíthat be a lakosság, az átlagos háztartási mennyiségben ingyenesen.

A zöldudvar igénybevételének feltétele, hogy az üzemeletetést végző hulladékgazdálkodási közszolgáltatónak ügyfele legyen a hulladék beszállítója. Ezt a lakcímkártya-adatok egyeztetésével ellenőrzi a beléptetéskor a zöldudvar kezelője. Szintén feltétel, hogy hulladékgazdálkodási-díj tartozása ne legyen az igénybevevőnek. Amennyiben a nyilvántartás fizetési elmaradást mutat, lehetőség van a helyszínen azonnali rendezésre és így a hulladék átadható.

zolduvdar

A felhalmozódott kacatoktól, tönkrement eszközöktől lehet kulturáltan megszabadulni, ha a zöldudvari lerakást választják a városunkban lakók: elektronikai cikkek, bútorok, nagyméretű gyerekjátékok, lakásfelújítás során keletkező törmelék, gumiabroncs, fáradt olaj stb. szállítható be ide.

A zöldudvarban anyagfajtákra szétválogatott, lakossági hulladékot lehet elhelyezni ingyenesen, az önkormányzati szabályozással meghatározott mennyiségben. A kvótán felül csak lerakási díj ellenében vehető igénybe a rendszer.

Érdemes a zöldudvarok nyújtotta lehetőségeket folyamatosan használni, hogy a lomok ne gyűljenek fel otthonunkban!

Tipp: A nyitvatartási időről és a lerakható hulladékfajtáktól tájékozódhat az STKH honlapján. A még kihasználható beszállítási lehetőségekről az Ügyfélszolgálati Irodában kérhet tájékoztatást.

 

 

 

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes