Szárazon, lapítva

2015. november 5.

Válogatni egyszerű
Szárazon, lapítva

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

A szelektív hulladékgyűjtésben való részvétel sokunk számára ma már annyira kézenfekvővé vált, hogy el sem tudjuk képzelni a korábbi gyakorlatot, amikor minden ment egy kukába. Általában először csak a műanyagpalackok válogatott gyűjtésére állunk rá, ugyanis rengeteg palack, flakon üresedik meg egy háztartásban és nagyon sok helyet foglalnak el a kukában. Hogy ne legyen szükség újabb kukára, kiválogatjuk, majd a szelektív szigetekre visszük a műanyag csomagolási hulladékot. Fontos, hogy lapítsuk ezt a hulladékot is, hogy kisebb helyet foglaljon el. A lapított hulladék nemcsak addig előnyös, amíg a szatyorba, zsákba tömjük, hanem a „nagybani”a szállítás során is: kisebb helyet foglal, helyet ad mások hulladékának is, nem szállít levegőt a kocsi. A lapítás mellett az is fontos, hogy a hulladékot száraz állapotban gyűjtsük. A palackban, flakonban lévő folyadék egyrészt indokolatlanul növeli a hulladék súlyát, másrészt táptalajt ad egészségtelen gombák, baktériumok megtelepedésének. Gusztustalan dolog lesz belőle, amit emberek válogatnak szét, hogy eljuthasson a feldolgozócégekhez a hulladék és un. másodalapanyag készülhessen belőlük.

lapitsd

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, hogy költséghatékony, erőforrás-kímélő megoldásként a hulladék szétválogatásával lehetőséget biztosítsunk az újrahasznosítható anyagok ismételt felhasználására.

Nem kell tehát semmit patikatisztaságúra mosni, de figyeljünk arra, hogy semmi ne tudjon kifolyni a lapított hulladékból.

Tipp: a lapítás az otthoni hulladékgyűjtést is komfortosabbá teszi: kevesebbet kell a szelektív gyűjtőszigetre járni, ha több napi hulladék fér a gyűjtőzsákba.

 

 

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes