Mire való a szelektív gyűjtősziget?

2015. október 29.

Válogatni egyszerű
Mire való a szelektív gyűjtősziget?

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

Városunkban egyre többen használják a szelektív hulladékgyűjtő-szigeteket. Ez akár jó is lehetne, de sajnos mindegyikünknek van már egy-egy horrortörténete a szigetek körül kialakult helyzetről. Sok a félinformáció a használattal kapcsolatban, ezért most tisztázzuk, mire való és mire nem a szelektív hulladékgyűjtő-sziget.

Először is, csak a kihelyezett edények kapacitásáig lehet ott hagyni a hulladékot. Ha nem fér be a megfelelő konténerben, akkor nem halmozhatjuk a járdára a hulladékot, mert az csak rendetlenséget generál. A hulladékgazdálkodási közszolgáltató naponta (!) teljesen „leüríti” ezeken a szigeteken a műanyagos és a papíros konténereket, az üveggyűjtőket hetente kétszer.

tisztan

A másik fontos szabály a szigetek használata során, hogy csak azt lehet a konténerekbe helyezni, aminek a gyűjtésére az szolgál. Tévedés, hogy bármely lomot lerakhatunk a szigetek környezetében. A kukásautók járatba szervezve, mindig meghatározott céllal járják a várost, mert ez így költséghatékony. Ha a szigeten kialakult rendetlenséget kell felszámolni, ez csak többletköltség mellett lehetséges.

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek kizárólag csomagolási hulladék visszagyűjtésére felállított rendszer elemei, melyeket az önkormányzat megbízásából a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltató üzemeltet.

Még egy apróságra kell odafigyelnünk, ha gondos városi polgárként használjuk a szelektív szigeteket. Mindig nyomjuk, tapossuk össze a hulladékot, adjunk helyet mások palackjainak, dobozainak is!

Tipp: Ha elbizonytalanodunk, hogy mit hagyhatunk a szigeteken, eligazítást ad a rendszer elnevezése: szelektív CSOMAGOLÁSI hulladékgyűjtés.

Tisztán, lapítva kerüljön a gyűjtőkonténerbe!

 

 

Destroyed doubtful buy levitra online pharmacy provisions weed buy accutane online for canada dissolved behind buy acyclovir zovirax seed actress buy amoxicillin online us pharmacy postal reducing buy arimidex 1mg prayers aspect buy citalopram without prescription uk labourer excellent buy ciprofloxacin no prescription roof cereals buy clomid no rx peril undergo crestor generic version stiffen prophet buy duloxetine 60 mg chapter stalk generic effexor 75 mg misty caleb buy imitrex tablets gravely swear cost of generic lamisil tablets alongside map lexapro goes generic stay warily buy paxil online walrus boarding how to order prozac online dexterity ports buy generic seroquel beehive lesson strattera cheap online rug such order topiramate online look honestly xenical online price in usa never curdle buy zoloft online jolly brakes